MƏDƏNİYYƏT
Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzində müzakirələr aparılıb
Bakı, 18 oktyabr, AZƏRTAC
Oktyabrın 18-də Azərbaycan Milli Kulinariya Assosiasiyası (AMKA) tərəfindən Milli Kulinariya Mərkəzində məhərrəm ayında bişirilən yeməklər haqqında müzakirələr aparılıb.
AZƏRTAC xəbər verir ki, tədbirdə qurumun rəhbəri, tarix üzrə fəlsəfə doktoru Tahir Əmiraslanovun mövzu ilə bağlı məruzəsi dinlənilib. Bu ayın fəzilətlərindən söhbət açan T.Əmiraslanov bildirib ki, qədim ənənələrin əsasında bişirilən “Hədik” yeməyi ilkin tarixi keçmişimizdən xəbər verir. “Hədik” mərasim və mövsümi səciyyəli milli yemək növüdür.
O, yeməyin bişirilmə qaydalarından geniş söz açıb.
MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ
Bölmənin digər xəbərləri
- 19.04.2024 [15:52]
Azərbaycan uşaq ədəbiyyatı: uğurlar, qayğılar...
- 19.04.2024 [15:37]
Əməkdar İncəsənət xadimi Məmmədağa Umudovla görüş
- 19.04.2024 [14:28]
Naxçıvanda “Sazlı, sözlü kəlağayı günləri” silsilə tədbirlərlə davam edib
- 19.04.2024 [12:52]
“Cırtdan” balacaları Şuşa Teatrında qarşılayacaq
- 19.04.2024 [11:41]
AZƏRBAYCANIN GƏNC MUSİQİÇİLƏRİ
Kənan Bağırov
- 19.04.2024 [11:31]
İsi Məlikzadə yaradıcılığı Almaniya elektron ədəbiyyat jurnalında
- 19.04.2024 [11:14]
“Xurşidbanu Natəvan” tamaşası növbəti dəfə nümayiş olunacaq
- 19.04.2024 [10:52]