DÜNYA


Yaponiyada əriməyən dondurma hazırlanıb

Bakı, 4 avqust, AZƏRTAC

Yapon alimlər isti havada əriməyən dondurma hazırlayıblar.

AZƏRTAC "life.ru"ya istinadla xəbər verir ki, bunun üçün onlar dondurmanın formasını möhkəmləndirmək üçün çiyələk ekstraktı – polifenoldan istifadə ediblər.

Əriməyən dondurma təsadüfən alınıb. Belə ki, şirniyyatçı artıq əmtəə görünüşünü itirmiş çiyələklərdə təcrübələr apararaq onun tərkibinə polifenol əlavə edib. Nəticədə dondurma əriməyib və onun forması hətta isti fen havasının təsiri altında dəyişməyib.

Yaponiyalı jurnalist dondurmanı yoxlamaq qərarına gəlib və nəticədə dondurmalar beş dəqiqə ərzində +28 dərəcə temperaturda görünüşünü dəyişməyib.

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır
Mətndə səhv varsa, onu qeyd edib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərin

MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ

* işarəsinin olunduğu yerləri doldurun.

Zəhmət olmasa, yuxarıdakı şəkildə göstərilən hərfləri daxil edin.
Hərflərin böyük və ya balaca olmasının fərqi yoxdur.