REGİONLAR
“Az-Qranata”da yenilik: qıcqırma prosesi üzüm gilələrinin içərisində baş verir
Ağsu, 19 sentyabr, AZƏRTAC
“Az-Qranata” MMC-nin şirə və şərab emal zavodunda daha bir yeniliyə imza atılıb.
MMC-nin direktor müavini Vüqar Mikayılov AZƏRTAC-ın bölgə müxbirinə bildirib ki, Fransadan gətirilən aparat vasitəsilə Azərbaycanda ilk dəfə olaraq hər bir üzüm giləsinin içərisində ayrı-ayrılıqda fermentasiyaya (qıcqırmaya) nail olunur. Bu isə yüksək keyfiyyətli yeni şərab növünün hazırlanmasına imkan verəcək.
Qeyd edək ki, bu cür şərablar əsasən İtaliyada istehsal edilir və çox yüksək qiymətə satılır. Bu ildən etibarən Azərbaycanda da belə şərablar istehsal olunacaq.
MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ
Bölmənin digər xəbərləri
- 26.08.2023 [05:30]
Bu il Oğuzun taxıl sahələrində orta məhsuldarlıq 30,9 sentner olub
- 26.08.2023 [03:21]
Balakənli fermerlər 7819 hektar sahədə dən üçün qarğıdalı yetişdiriblər
- 25.08.2023 [01:10]
Bu il Beyləqanda 23 min tondan çox pambıq istehsalı gözlənilir
- 24.08.2023 [04:45]
Beyləqanda payızlıq səpin üçün indiyədək 8750 hektarda şum qaldırılıb
- 24.08.2023 [03:17]
Bu il Ağcabədidə 40 min tondan çox pambıq istehsalı gözlənilir
- 22.08.2023 [20:19]