REGİONLAR


“Az-Qranata”da yenilik: qıcqırma prosesi üzüm gilələrinin içərisində baş verir

“Az-Qranata”da yenilik: qıcqırma prosesi üzüm gilələrinin içərisində baş verir

Ağsu, 19 sentyabr, AZƏRTAC

“Az-Qranata” MMC-nin şirə və şərab emal zavodunda daha bir yeniliyə imza atılıb.

MMC-nin direktor müavini Vüqar Mikayılov AZƏRTAC-ın bölgə müxbirinə bildirib ki, Fransadan gətirilən aparat vasitəsilə Azərbaycanda ilk dəfə olaraq hər bir üzüm giləsinin içərisində ayrı-ayrılıqda fermentasiyaya (qıcqırmaya) nail olunur. Bu isə yüksək keyfiyyətli yeni şərab növünün hazırlanmasına imkan verəcək.

Qeyd edək ki, bu cür şərablar əsasən İtaliyada istehsal edilir və çox yüksək qiymətə satılır. Bu ildən etibarən Azərbaycanda da belə şərablar istehsal olunacaq.

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır
Mətndə səhv varsa, onu qeyd edib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərin

MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ

* işarəsinin olunduğu yerləri doldurun.

Zəhmət olmasa, yuxarıdakı şəkildə göstərilən hərfləri daxil edin.
Hərflərin böyük və ya balaca olmasının fərqi yoxdur.