REGİONLAR
Şamaxıda heyvandarlıq məhsullarının istehsalı artıb
Şamaxı, 7 oktyabr, AZƏRTAC
Şamaxı rayonunda ötən doqquz ayda heyvandarlıq məhsulları istehsalı artıb.
Rayon Statistika İdarəsindən AZƏRTAC-ın bölgə müxbirinə verilən məlumatda bildirilir ki, 2022-ci ilin doqquz ayında Şamaxıda diri çəkidə 3198 ton ət istehsal olunub. Bu göstərici ötən ilin müvafiq dövrü ilə müqayisədə 200 kiloqram çoxdur.
Süd istehsalı isə 3350 ton artaraq 31 min 142 tona çatıb. Doqquz ayda, habelə yumurta istehsalı 4 min ədəd çoxalaraq 16 milyon 354 min ədəd, yun istehsalı isə 400 kiloqram artaraq 277,5 ton olub.
Hazırda rayonda 29 min 371 baş iribuynuzlu mal-qara, 122 min 428 baş davar bəslənilir.
MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ
Bölmənin digər xəbərləri
- 26.08.2023 [05:30]
Bu il Oğuzun taxıl sahələrində orta məhsuldarlıq 30,9 sentner olub
- 26.08.2023 [03:21]
Balakənli fermerlər 7819 hektar sahədə dən üçün qarğıdalı yetişdiriblər
- 25.08.2023 [01:10]
Bu il Beyləqanda 23 min tondan çox pambıq istehsalı gözlənilir
- 24.08.2023 [04:45]
Beyləqanda payızlıq səpin üçün indiyədək 8750 hektarda şum qaldırılıb
- 24.08.2023 [03:17]
Bu il Ağcabədidə 40 min tondan çox pambıq istehsalı gözlənilir
- 22.08.2023 [20:19]