DÜNYA


YAŞIL ÇAYIN DAHA BİR XASSƏSİ

Bakı, 30 aprel (AZƏRTAC). Alimlər təsdiq etmişlər ki, antioksidant xüsusiyyətlərə malik yaşıl çay gözün toxumalarına daxil olub bir sıra göz xəstəliklərinin yaranmasının qarşısını alır.

Çin alimləri ilk dəfə müəyyən etmişlər ki, gözün tor qişası və digər toxumaları yaşıl çayın tərkibindəki katexini udur, bu maddə isə qlaukoma və digər təhlükəli göz xəstəliklərini yayılmağa qoymur.

Bioloqlar laboratoriya siçovulları üzərində eksperiment aparmışlar. Məlum olmuşdur ki, göz strukturları xeyli miqdarda katexin qəbul edir.

Yaşıl çayın tərkibindəki katexinin müsbət təsiri 20 saat davam edir. Göz həkimləri belə nəticəyə gəlmişlər ki, yaşıl çay oksidləşdirmə stressinin və deməli, qloukomanın qarşısını alır.

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır
Mətndə səhv varsa, onu qeyd edib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərin

MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ

* işarəsinin olunduğu yerləri doldurun.

Zəhmət olmasa, yuxarıdakı şəkildə göstərilən hərfləri daxil edin.
Hərflərin böyük və ya balaca olmasının fərqi yoxdur.