REGİONLAR
Heyvandarlıq məhsulları istehsalı artıb
Ağsu, 7 aprel, AZƏRTAC
Cari ilin birinci rübündə Ağsu rayonunun heyvandarları uğurlu nəticələr əldə ediblər. Koronavirus (COVID-19) epidemiyasının yayılma təhlükəsi şəraitində fermerlər və fiziki şəxslər məhsul istehsalında artıma nail olublar.
Rayon statistika idarəsindən AZƏRTAC-ın bölgə müxbirinə bildirilib ki, kənd təsərrüfatının aparıcı sahələrindən olan heyvandarlıqda məhsul istehsalı 2020-ci ilin ilk üç ayında ötən ilin müvafiq dövrü ilə müqayisədə artıb. Belə ki, üç ayda diri çəkidə 1313 ton ət istehsal edilib ki, bu göstərici 2019-cu ilin eyni dövrü ilə müqayisədə 5 ton çoxdur. Habelə, süd istehsalı 10 ton artaraq 6994 tona, yumurta istehsalı 153 min ədəd çoxalaraq 4 milyon 142 min ədədə çatıb.
Qeyd edək ki, hazırda rayonda 38 min 359 baş iribuynuzlu, 183 min 527 baş davar var.
MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ
Bölmənin digər xəbərləri
- 26.08.2023 [05:30]
Bu il Oğuzun taxıl sahələrində orta məhsuldarlıq 30,9 sentner olub
- 26.08.2023 [03:21]
Balakənli fermerlər 7819 hektar sahədə dən üçün qarğıdalı yetişdiriblər
- 25.08.2023 [01:10]
Bu il Beyləqanda 23 min tondan çox pambıq istehsalı gözlənilir
- 24.08.2023 [04:45]
Beyləqanda payızlıq səpin üçün indiyədək 8750 hektarda şum qaldırılıb
- 24.08.2023 [03:17]
Bu il Ağcabədidə 40 min tondan çox pambıq istehsalı gözlənilir
- 22.08.2023 [20:19]