DÜNYA
Toyuq əti dəhşətli xəstəliyə səbəb ola bilər
Bakı, 16 fevral (AZƏRTAC). Çoxlarının sevdiyi toyuq qrilini və ya hisə verilmiş toyuq ətini tez-tez yedikdə orqanizmdə xərçəng xəstəliyi yarana bilər.
Kanzas Universitetinin alimləri belə nəticəyə gəlmişlər. Hamıya məlumdur ki, istənilən ət xörəyində konserogen maddələr vardır. Lakin qril toyuğun dərisində və donuz ətində bu maddələrin miqdarı bir neçə dəfə çoxdur. Bu maddələr insan orqanizminə böyük miqdarda düşəndə mədə, onikibarmaq bağırsaq, döş xərçəngi əmələ gələ bilər. Ancaq qril toyuqdan imtina edə bilmirsinizsə, onun dərisini soyub yemək, hisə verilmiş donuz ətini isə lap təsadüfi hallarda süfrəyə gətirmək məsləhət görülür.
MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ
Bölmənin digər xəbərləri
- 12.08.2023 [04:38]
Antarktidada 20 qolu olan çiyələyə bənzər dəniz canlısı kəşf edilib
- 14.07.2023 [13:43]
Ölü balinanın mədəsində 500 min avro dəyərində “üzən qızıl” tapılıb
- 05.07.2023 [20:47]
Alim ölü kaşalotun içərisində 500 min avro dəyərində xəzinə aşkar edib
- 24.06.2023 [18:40]
Dünyanın ən hündür göydələnləri
- 16.06.2023 [14:00]
Kaliforniyalı Maks Park kubik-rubiki 3,13 saniyəyə yığıb
- 08.06.2023 [17:51]
Alimlərin yeni tapıntısı: Neandertallar ov alətlərini necə yapışdırırdı?
- 22.05.2023 [12:43]
Bakı Zooloji Parkında ayının doğum günü qeyd olunub
- 29.04.2023 [17:42]
Misirli ekspertlər Kleopatranın irqi ilə bağlı mübahisələri qiymətləndirib
- 15.04.2023 [14:18]