CƏMİYYƏT
Orqanik qidaların üstünlüyü
Bakı, 3 yanvar, AZƏRTAC
Orqanik qidalar yetişdirilməsində süni gübrələrin, həşəratlara qarşı işlədilən dərmanların, hormonların, antibiotiklərin, boyaların, kimyəvi maddələrin və qablaşdırılma vasitələrinin istifadə olunmadığı məhsullardır. Onlar üzvi əkinçiliyin məhsuludur, bitki və heyvan mənşəlidir.
AZƏRTAC xəbər verir ki, orqanik qidaların istehsalında hormon və gübrə istifadəsi az olduğu üçün torpağın mineral baxımdan daha zəngin olması şərtdir, nəticədə həmin məhsullar mineralı az olan və gübrəli torpaqlarda yetişən ərzaqlardan daha dadlı olur.
Orqanik qidalardan istifadə bədənin xərçəngə qarşı müqavimətini artırır, ürəyin sağlamlığını qoruyur, bir çox infeksiyaların meydana gəlməsinin, damar tutulmalarının qarşısını alır, yaşlanmanı yubadır, hüceyrələrin və toxumaların quruluşunu qoruyur.
MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ
Bölmənin digər xəbərləri
- 22.08.2023 [17:36]
Düzgün yastıq seçimi rahat yatmağa kömək edir
- 16.08.2023 [12:58]
Qodji ən qiymətli dərman bitkilərindən biridir
- 11.08.2023 [11:58]
Çimərlik və turizm obyektlərində qidalanma
- 11.08.2023 [01:09]
Səs titrəməsindən istifadə edilən qədim müalicə üsulu
- 05.08.2023 [15:52]
Hicama zamanı nəzərə alınmalı məqamlar
- 05.08.2023 [12:25]
Çay kimi tanınan sitrus bitkisi - Berqamot
- 04.08.2023 [12:42]
“Omeqa-3” balıq yağının faydaları və istehlak qaydaları
- 04.08.2023 [02:43]