CƏMİYYƏT


Almanın qabıq və çəyirdəyində də vitamin var

Bakı, 27 mart, AZƏRTAC

Alma çəyirdəyinin tərkibində bir çox nadir və faydalı maddələr var.

AZƏRTAC tibbi saytlara istinadla xəbər verir ki, çox vaxt həkimlər almanı bütöv şəkildə, yəni qabıq və çəyirdəkləri ilə birlikdə yeməyi tövsiyə edirlər.

Gün ərzində 5-6 alma çəyirdəyindən artıq yemək məsləhət görülmür, çünki tərkibindəki sionid turşusu güclü zəhərdir və orqanizmdə onun çoxluğu zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Alma çəyirdəyi xərçəng əleyhinə təsirə malikdir, tərkibi B17 vitamini, yod və kaliumla zəngindir. Kalium isə ürək-damar sistemi üçün ən vacib olan mineraldır.

Alma çəyirdəyində olan fol turşusu qanın tərkibini təmizləyir, dəriyə çox müsbət təsir göstərir.

© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır
Mətndə səhv varsa, onu qeyd edib ctrl + enter düyməsini basaraq bizə göndərin

MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ

* işarəsinin olunduğu yerləri doldurun.

Zəhmət olmasa, yuxarıdakı şəkildə göstərilən hərfləri daxil edin.
Hərflərin böyük və ya balaca olmasının fərqi yoxdur.