CƏMİYYƏT
Son beş gün ərzində 189 ərzaq satışı obyektində monitorinqlər aparılıb
Bakı, 19 fevral, AZƏRTAC
Yeni növ koronavirus (COVID-19) infeksiyasının profilaktikasına dair Nazirlər Kabinetinin müvafiq qərarı ilə təsdiq edilmiş metodiki göstərişlərin icrasına nəzarət məqsədilə Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi tərəfindən ərzaq satışı obyektlərində monitorinqlər davam edir.
Agentliyin İnformasiya təminatı və innovativ həllər şöbəsindən AZƏRTAC-a verilən məlumata görə, həyata keçirilən nəzarət tədbirləri çərçivəsində fevralın 15-dən 19-dək ölkə ərazisində fəaliyyət göstərən 189 ərzaq satışı obyektində monitorinqlər həyata keçirilib. Monitorinq keçirilən 162 ərzaq satışı müəssisəsində ümumilikdə 281 nöqsan aşkarlanıb.
Aşkar edilmiş nöqsanlarla bağlı qanunvericiliyin tələblərinə uyğun müvafiq tədbirlər görülüb, eyni zamanda sahibkarlıq subyektlərinə qida təhlükəsizliyi sahəsində normativ texniki sənədlərin tələbləri izah edilib, icrası məcburi göstərişlər və maarifləndirici tövsiyələr verilib.