MƏDƏNİYYƏT
Latviyalılara düşbərənin hazırlanma qaydası izah olunub
Riqa, 6 noyabr, AZƏRTAC
Latviyanın www.delfi.lv portalında oxuculara Azərbaycanın milli mətbəx incilərindən olan düşbərə barədə məlumat verilib.
AZƏRTAC xəbər verir ki, yazıda düşbərənin hazırlanma qaydası izah olunur.
Məqalədə bildirilir ki, xəmir yeməyi olan düşbərənin ən böyük özəlliyi onun ölçüsünün çox kiçik olmasıdır. Buna görə də məhz bu yeməyi kişilər bişirməyi sevmir, çünki o, böyük zəhmət və səbir tələb edir. Hətta Azərbaycanda belə bir məsəl var ki, bir qaşığa nə qədər çox düşbərə yerləşərsə, onu bişirən ev sahibəsi də bir o qədər bacarıqlıdır.
Aygün Əliyeva
AZƏRTAC-ın xüsusi müxbiri
Riqa
MÜƏLLİFLƏ ƏLAQƏ
Bölmənin digər xəbərləri
- 03.05.2024 [16:46]
Yunus Əmrə İnstitutunda "Turan yolu-Zəngəzurum" adlı əsərin təqdimatı olub
- 03.05.2024 [14:22]
I Beynəlxalq Opera Festivalının iştirakçıları “Landmark”da çıxış ediblər
- 03.05.2024 [13:25]
Atatürk Mərkəzində Akkan Suverin “80 ilin ardından” kitabının təqdimatı olub
- 03.05.2024 [12:15]
Bakıda Kukla Festivalının bağlanış mərasimi olub
- 03.05.2024 [11:56]